Header background

Samen in Emmen

Laat hier je talenten
ontwikkelen!

Een aantal partners “in de spotlight”

Emmen Verwelkomt

In navolging van Hardenberg en Groningen, is Stichting Emmen Verwelkomt een Buddyproject gestart voor de gemeente Emmen en dorpen/steden eromheen. 

Met het project helpen we statushouders te integreren en ondersteunen we hen bij het vinden van een passende baan en/of opleiding.

Een buddy is Nederlandse vriend/vriendin die met hen op pad gaat in de Nederlandse samenleving, om zo de twee culturen aan elkaar te verbinden. De stichting biedt gezamenlijke activiteiten voor buddies en de aan hen gekoppelde immigrant. Te denken valt aan samen koken en eten, muziek maken.

Vluchtelingen uit AZC’s kunnen een beroep doen op een buddy om zo kennis te maken met de Nederlandse maatschappij, persoonlijke contacten op te doen en te onderhouden met de oorspronkelijke inwoners. Op deze manier willen we bereiken dat mensen zich bij ons thuis gaan voelen, en wij bij hen. Hier, nu en in de toekomst.

Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd om buddy te worden, stuur ons dan een berichtje in messenger of via info@sameninemmen.com. 

We werken met vrijwilligerscontracten. Ideeën en andere reacties zijn altijd welkom! We nemen graag contact met u op.

Ivonne Moorlag

Wageningen 1971

Achtergrond

Als beeldend kunstenaar, afstudeerrichting illustratie, maak ik voornamelijk schilderijen en beelden. Aanleiding voor mijn werk is vaak de natuur en dieren of een thema. Mijn fascinatie voor structuren en materialen uit zich in de diversiteit van ontwerp en uitvoering. Verder werk ik in opdracht zoals: dierportretten, muurschilderingen, illustraties en grafische ontwerpen en community-art projecten. Tevens ontwikkel ik (kunst)projecten en workshops voor scholen en (kunst)instellingen. Bij Samen geef ik workshops waarbij diverse technieken en thema’s aan bod komen.

Tingieterij Jeroen Hilbolling Beelden & Figuren

Met passie en liefde voor het uniek vakmanschap worden producten met de hand gemaakt door Jeroen.
Op ambachtelijke wijze en uit authentieke tijd ontstaan er unieke producten voor particulieren en zakelijke opdrachtgevers. Zo bent u altijd verzekerd van exclusieve, persoonlijke creaties van tin.

De tingieterij is leuk voor jong en oud. Wij geven op afspraak shows en hebben verschillende arrangementen beschikbaar, zowel voor kinderen als voor volwassen.

Penduka Development Trust

Penduka Decelopment Trust in Namibië is een maatschappelijke onderneming op het gebied van ontwikkeling en opleiding voor lokale minder bevoorrechte vrouwen. Het doel is deze vrouwen zodanig te trainen en op te leiden dat zij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, zelfstandig of als werkneemster van de Penduka productie-afdeling. Bij Penduka kunnen zij een inkomen verdienen door de verkoop van unieke handgemaakte producten, of door het verrichten van dienstverlenende werkzaamheden in de restaurant-, overnachtings- en conferentiefaciliteiten op het Penduka-terrein. Penduka is gevestigd in Katatura, de voormalige township van Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Penduka brengt hoop en helpt vrouwen bij de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen.

Wat is en doet Penduka

Penduka voorziet ongeveer 515 vrouwen van werk, 35 vrouwen hebben een vast dienstverband en 480 vrouwen werken als zogenaamd “member”.

Penduka werd opgericht in 1992 en opereert onafhankelijk van subsidies en donateurs.
Penduka organiseert uitwisselingprogramma’s tussen Nederland en andere Europese landen.

Penduka geeft renteloze leningen en helpt vrouwen leningen te krijgen bijvoorbeeld voor studie, rijbewijs of het kopen van een huis.
Penduka onderwijst vrouwen op het gebied van ambachten, design, gastvrijheid, gezondheidsrisico’s (zoals tuberculose, HIV en AIDS) en managementvaardigheden. Op deze manier krijgen deze vrouwen de kans om zich breed te ontwikkelen.
Penduka helpt moeders bij het betalen van schoolgeld voor hun kinderen in het geval zij zelf niet in staat zijn deze te betalen.
Penduka staat voor respect, zelfvertrouwen en empowerment (iemand in staat stellen eigenmachtig te beslissen en te handelen).

De producten van Penduka zijn te koop bij Samen.